Form

Formålet med FIX er at berige og inspirere hinanden. Vores aktiviteter skal udvikle os professionelt og personligt. Det betyder at medlemmerne af FIX arbejder med et holistisk syn på udvikling, hvor vi hver især bidrager med både vores professionelle og personlige erfaringer.

FIX består udelukkende af kvinder med lyst og mod til (også) at være uens, ulige, ublufærdige og uenige. Vores aktiviteter må gerne provokere gruppen og udfordre os hver især. Derfor bestræber vi os også på at gennemføre vores aktiviteter i spændende rum og på forskellige måder.

Som FIX-medlem er den enkelte forpligtet til at komme til årets FIX-aftner, der bliver fastsat på den årlige julefrokost. Vi har ca. otte arrangementer om året. Hvert arrangement planlægges og ledes af 2-3 værter.

Til den årlige julefrokost fastsættes også et tema for året. Temaet er udgangspunktet for årets arrangementer og er et udtryk for hvad gruppen har besluttet at fokusere på det år. Typisk tager det udgangspunkt i emner som medlemmerne gerne vil vide mere om eller dygtigøre sig indenfor.

På de enkelte FIX-aftener kan værterne vælge at invitere eksterne eksperter, køre workshop med gruppen eller selv introducere interessante emner til debat. Nogle gange er arrangementerne helt afhængige af input fra en ekstern, andre gange sætter vi os selv i spil og bruger vores egne fagligheder og aktuelle interesser eller udfordringer. Det er helt op til værterne.

En FIX-aften starter typisk sen eftermiddag. Først er der tid til at tale om løst og fast medlemmerne imellem. Derefter kører aftenes program 3-4 timer. Afslutningsvist bliver det uformelt igen. Vi holder af at følge med i hinandens liv, karriere og udfordringer og det er typisk her sidst på aftenen eller på FIX weekend at der er plads til det.

FIX WEEKEND

Én gang årligt tager vi på weekend sammen. Sted, indhold og aktiviteter bestemmes af værterne – formålet er at have et længere tidsrum sammen, hvor der åbnes for en anden slags aktiviteter og samtaler og hvor vi har tid til at dykke ned i et spændende tema. FIX weekend foregår i Danmark eller udlandet.

Principper for FIX weekend

FIX principper er lavet i kærlighed til FIX og for at værne om vores fællesskab. Principperne giver værterne nogle klare retningslinjer at udfolde sig indenfor og er defineret for at undgå at al for megen af værternes tid bruges på at diskutere basale rammer.

Princip #1: Alle skal have råd

Økonomi må ikke være en hindring for at være med på en FIX weekend.

Loftet er 1500 DKK oven i det faste kontingent.

Udgifter til fix’ere, der lægger bil til og kører andre til og fra FW, dækkes og er inkl. i prisen.

Hvis man vælger selv at finde vej til FIX weekend er det på egen regning.

Princip #2: Short and sweet

FW foregår over weekenddagene, dvs. mellem fredag eftermiddag og søndag, og udgør en eller to overnatninger.

En gang imellem kan værterne vælge at invitere til udlandstur og så er det frit om man inddrager en extra dag umiddelbart før eller efter den planlagte weekend. I det tilfælde er det en god idé at informere i rigtig god tid.

Princip #3: Værterne bestemmer

Værterne giver den maksimalt gas indenfor principperne og så længe de gør det behøver de ikke at spørge FIX om lov til dette og hint.

Hvis man ønsker at afvige pga. en fabelagtig idé eller mulighed, så er det god stil at skrive ud og høre om resten af FIX er med på den. Hvis der er forskellige holdninger, bestemmer flertallet.

Princip #4: Brug de ressourcer vi har

Tag udgangspunkt i det forhåndenværendes søms princip – brug i udgangspunktet de steder, ressourcer og kompetencer fix’erne og deres netværk råder over.

Spørg gerne ud i FIX i god tid om der er nogle der har adgang til huse eller kompetencer, hvis I som værter ikke lige står og har noget på hånden.

Brug FW som en mulighed for at bringe jeres forskellige værts-kompetencer i smukt samspil

Princip #5: Be there or be square

Overhold tilmeldings- og betalingsfrister og husk som værter at melde dem ud. Efter betalingsfrist, fanger bordet (hvis du har betalt og melder afbud, gives pengene ikke retur)

Hvis du er forhindret i at være vært, så find selv en afløser i god tid – og giv gruppen besked

I udgangspunktet er man som tilmeldt med hele weekenden – dog kan værterne vælge at sætte rammerne anderledes, hvis de vil. Hvis man ikke kan deltage jf. det der er meldt ud af værterne, aftales det med værterne i god tid og man kommer og går gnidningsfrit, så man ikke påvirker programmet for de andre, man kan fx blive henvist til bestemte tidspunkter, hvor det passer i programmet at man ankommer/går.

Princip #6: Transport på hjul, skinner og bølger

Det skal være muligt at komme til FW på hjul, skinner eller med båd, hvis man som deltager ikke ønsker at transportere sig med fly. Det at nogle ikke vil flyve skal dog ikke hindre andre deltagere i at benytte fly. 

Vær OBS på vigtigheden af, at FW ikke holdes langt væk hvert år.

Princip #7: Udvidet horisont

FW udfordrer og udvider fixernes horisont og giver os nye indsigter, erkendelser, syndspunkter om os selv og andre