En aften om bogen ‘Min uimodståelige mand – vi er alle mandschauvinister’

on

Vi åbner årets tema-bal FEMINISME med afsæt i tanker, spørgsmål og produktion fra en af “vores egne” – nemlig Mette. Mette udkommer med bogen: ”Min uimodståelige mand – vi er alle mandschauvinister” den 8.marts 2018 på Gyldendal.

Sideløbende med bogen er Mette i gang med at udvikle en dokumentarfilm med samme titel. Denne aften skal FIX hjælpe Mette med hendes film.

Fra bogens forord:

”………Min uimodståelige mand graver dybt i kønsmyste-riet. Det er en bog dedikeret til mit livs egne uimodståelig mænd, min far, min søn og mit barnebarn. En af mineførst e opdagelser er indenfor videnskaben, der afslører,at vi ubevidst overvejende foretrækker mænd, når der ertale om karaktergivning, jobansættelser og lønfordeling.
En af mine næste store opdagelser er, at jeg må gribe iegen barm: Jeg er selv mandschauvinist. Så det er på mange måder en nedslående rejse, men den kan forklares, og der er løsninger.

For det tredje skriver jeg til den uimodståelige mand for uden ham rykker vi os ikke videre. Vi har en fælles
udfordring, nemlig at se det forældede, det fjollede og det begrænsende i kønsstereotypierne, vende dem, dreje dem og stille dem på hovedet, indtil det ikke bliver kønnet, der lægger tåge hen over, hvad vi kan forvente af hinanden.

Under min skrivning af bogen er der desuden dukket enhelt fjerde begrundelse op. #Metoo har afsløret, at nogle
mænd har behov for at lufte og stimulere deres ædlere dele, når de skal lede og fordele arbejdet. Se, min uimod-
ståelige mand!…………”

FIX skal denne aften hjælpe Mette med to ting:

1. Tage en test for at tjekke om vi er lige så mands-chauvinistiske som Mette.

2. Læse kapitlet ”Bare lyden af mine stiletter” inden mødet – og herefter give Mette inspiration til andre
forsøg, der kan afprøve vores blinde vinkel i forhold til køn – og som Mette kan bruge i sin film.

Dato: 8. januar 2018
Værter: Anne Katrine og Trine P.
Sted: Sct. Andreas kirke, Kbh. K
Deltagere: Anne Katrine, Anette, Birgitte, Christina, Malene, Signe Malene, Lea, Charlotte, Kasia, Rikke U, Lotte, Amalie, Trine R, Ida, Rikke C, Lisbeth, Mette og Trine R

 

 

 

 

One Comment

  1. Pingback: 2018 – FIX

Der er lukket for kommentarer.