Fix på Danner & fremtiden er feminin

Den 13 marts kl 17.30 besøgte FIX Danner og tilbragte aftenen i det smukke hus og i salen med de ikonoske tegn fra kvindebevægelsen.

Direktøren for Danner, Lisbeth Jessen bød velkommen og fortalte om husets historie og fondens arbejde:

“33.000 kvinder er hvert eneste år udsat for partnervold i Danmark, og hvert 6. barn er udsat for vold i hjemmet. Tre gange så mange kvinder som mænd er udsat for partnervold. I Danner er fokus på vold mod kvinder og børn. Det er her vi har vores lange erfaring og særlige viden.

Vi hjælper og rådgiver voldsudsatte, pårørende, og andre, der er i kontakt med eller har spørgsmål om vold mod kvinder og børn. Det gør vi gennem vores rådgivning og krisecenter.

Vi oplyser og bryder tabuer om volden og dens konsekvenser. Det gør vi bl.a. gennem kampagner, politisk fortalervirksomhed og særlige indsatser.

Internationalt arbejder vi i en række lande for at styrke kvinders rettigheder og indsatsen mod partnervold og vold mod børn. Det gør vi ved at støtte op om lokale organisationer, institutioner og initiativer samt ved at forbedre og specialisere hjælpen til voldsudsatte kvinder og børn.”

Vi sang en kvindesang fra 1971 med overraskende smukke stemmer og akustik.

Bagefter hørte vi liggende på gulvet et radioprogram Mennesker & Tro med Kirsten Stendevad i forbindelse med hendes bog Fremtiden er Feminin – om Kvindeligt lederskab og talte efterfølgende i mindre grupper om feminin lederskab.

LINK:  https://www.dr.dk/radio/p1/mennesker-og-tro/mennesker-og-tro-kirsten-stendevad-om-feminin-fremtid

Vi donerede ca 800 kr til huset som tak og støtte til deres vigtige arbejde.

danner2_fix_marts18

danner3_fix_marts18danner4_fix_marts18

Dato: 13. marts 2018
Værter: Charlotte og Trine S
Sted: Dannerhuset, Kbh. K
Deltagere: Katja, Ida, Malene, Charlotte, Kasia, Lotte, Christina, Lisbeth, Charlotte og Trine S

One Comment

  1. Pingback: 2018 – FIX

Der er lukket for kommentarer.