Hvad står vi på? Klimakrisen med geologens briller

on

Vi gik ind i hjertet af Geologisk Museum – ind på Minik Rosings kontor. I Minik’s selskab fik vi perspektiveret klimaudfordringerne ud fra et geologisk ståsted og geologiens tidsalder. Siddende blandt stenfund, kunstkammer-kommoder, geografiske kort og fortegnelser og andre klenodier, fik vi en særlig og personlig fortælling om Miniks syn på klodens tilstand og vurdering af mulighederne for vores arts overlevelse. Med en rolig stemme førte Minik os gennem flere lag af geologiske tidsaldre og gav os håb: vi skal handle sammen, vi skal særligt have fokus på forsuringen af verdenshavene – og så kan mineraler fra fjelde i Norge gøde landbrugsjorden i Afrika.

Herefter reflekterede vi over dagens input i en walk and talk to-og-to over til Gallery Lowlands i Rørholmsgade, hvor Trine P. udstiller nogle af sine tegninger. Her spiste vi smørrebrød og Trine gav en introduktion til udstillingen samt et par refleksioner om træernes hemmelige liv.

Minik Rosing er leder af Geologisk Museum, professor i geologi og internationalt anerkendt som en af de fremmeste på sit felt. Han har modtaget et væld af priser bl.a. for sin fantastiske måde at formidle sin viden og forskning.

Trine Plambech er medlem af FIX og tegner og delte med os sin vej ind i et tegningens univers , hvor særligt naturen er til stor inspiration for hende. Trines tegninger kan følges på Instagram.

Dato: Torsdag d 25. April 20I9
Værter: Anne Katrine og Malene
Sted: Geologisk Museum og Gallery Lowlands
Deltagere: Trine P, Trine R, Trine S, Rikke U, Ida, Anna, Lotta, Anette, Charlotte, Kasia, Katja, Lea, Lisbeth, Mette, Signe Malene

One Comment Tilføj dine

  1. Pingback: Året 2019 – FIX

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.