FIX møder I am Queen Mary

I am Queen Mary
-monument of a rebel queen challenges Denmark’sforgotten colonial past

Virgin Islands artist La Vaughn Belle and Danish artist Jeannette Ehlers have created a monumental public sculpture entitled I AM QUEEN MARY at the Danish West Indian Warehouse in Copenhagen. It’s the first collaborative sculpture to memorialize Denmark’s colonial impact in the Caribbean and those who fought against it.

And it just got permanent, hurra!

We’re pleased to have La Vaughn Belle tell us about the I AM QUEEN MARY project and engage with us in a dialogue around the impact of Danish colonialism in The US Virgin Islands,heroines who rebel and challenge Danish colonial narratives and memories, and the question of how to retell our shared past.

This is our take on the 2021 themes: power, roots, home, the world, growth and the idea of connecting with women from all over the world.

Foto: I DO ART Agency, I am Queen Mary

FIX er denne gang semi-fysisk, semi-virtuel. Vi får verden, fortiden, rødderne, kvindekraft, skabertrang og modet til at udfordre det eksisterende, ind i stuerne. 

Vi mødes først fysisk kl. 17.30 i grupper i Toldbodgade 40 ved ”I am Queen Mary” – grupperne får I på forhånd. Efter lidt mad, en skål for Mary og intro til dagens tema, går turen indendørs.

Klokken 19.00 mødes vi igen på Zoom og har fået det store scoop, at kunstner og initiativtager La Vaughn Belle joiner os fra Virgin Islands til dialog om, hvem der bliver husket og hvis historier, der bliver fortalt i det offentlige rum (og det er hverken kvinderne eller de slavegjorte…)

Den indendørs del af arrangementet overlader vi til jer selv at kontrollere/arrangere af respekt for coronarestriktioner og præferencer, men hvis nogen vælger at sidde sammen, anbefaler vi at I sørger for at være ”nytestede” og naturligvis under fem.

Vi glæder os til at se jer i virkeligheden

Dato: Tirsdag 23. marts 2021
Værter: Katja og Lisbeth
Sted: I virkeligheden: Toldbodgade 40 ved ”I am Queen Mary og dernæst på Zoom
Deltagere: Anette, Anna, Anne Katrine, Birgitte, Charlotte, Christina, Kasia, Katja, Lea, Lisbeth, Malene, Rikke C, Rikke U, Trine R og Trine S.